Door deze website te gebruiken, ga je akkoord met de cookie voorwaarden.

Fred

Locatie: Amersfoort en omgeving

Mijn naam is Fred en ik geef massages in de omgeving van Amersfoort.
Na 20 jaar werkzaam te zijn als werktuigbouwkundig ingenieur en directeur/ ondernemer was er sterk de behoefte om een skill te leren waarbij ik mijn handen kon gebruiken, een echt ambacht.

Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor anatomie, fysiologie en oosterse geneeskunde en besef dat ons menselijk lichaam in wezen een ultiem fascinerend en ingenieus “werktuig” is. De grootste kracht van ons lichaam is dat het zich kan aanpassen aan de omgeving en leefomstandigheden. Dit fascineert mij enorm en hierdoor ben ik de opleiding NGS sportmassage gaan volgen, gevolgd door meerdere specifieke trainingen.
Intense ervaringen bij het ondergaan van een Shiatsuhandeling, de oosterse zienswijze en de diepgang van Iokai Shiatsu waren redenen om naast de massages te starten met een 4-jarige hbo opleiding tot Shiatsu therapeut, die ik onlangs afgerond heb.

Shiatsu is een oude Japanse methode van masseren, waarbij met duimen (en vingers, hand, ellebogen, knie) druk wordt uitgeoefend op de energiebanen van het lichaam. Ook worden er stretches en mobilisaties gedaan. Hierdoor worden stagnaties en belemmerde orgaanfuncties weer in beweging gebracht, waardoor het lichaam (en geest) weer zijn natuurlijke balans hervindt.
Het combineren van moderne westerse medische kennis met klassieke oosterse natuurgeneeskunde in massages en shiatsu vind ik inspirerend. Open en in het moment bezig zijn en ervaren wat iemand nodig heeft. Ik heb inmiddels meer dan 1000 massagebehandelingen mogen geven, met name in de wellness/spa omgeving en in mijn eigen praktijk. Ik start mijn massages altijd met een paar korte vragen om te kijken waar je op het moment het meeste behoefte aan hebt en geef altijd een massage op maat.

Mijn specialiteiten zijn rustgevende ontspanningsmassages, Vreeling Deep-Tissue massages bij langer lopende fysieke en mentale klachten en eerdergenoemde shiatsu massages voor diepe ontspanning en energie (shiatsu wordt op een speciaal comfortabel matras op de grond, over de kleding heen gegeven). Maar ook de overige hieronder vermelde massages geef ik met veel plezier en aandacht.

Graag wil ik als gecertificeerd allround masseur mijn steentje bijdragen aan jouw vitaliteit en welbevinden! Voor een massage in je eigen vertrouwde omgeving aan huis kun je mij boeken via Masseur aan de Deur.

Boek mij
  • Bamboe massage
  • Deep tissue massage
  • Haptische massage
  • Indiase Hoofdmassage
  • Mindfullness Massage
  • Ontspanningsmassage
  • Shiatsu massage
  • Sportmassage
  • Stoelmassage
  • Voetreflex massage