Masseurs / Astrid

Astrid

Locatie: Nijmegen en omstreken

Met shiatsu ben ik in aanraking gekomen doordat ik na mijn studie kunstgeschiedenis het roer om wilde gooien.
Ik wilde niet alleen analytisch bezig zijn, maar meer werken met de rijkdom van het lichaam. Graag wilde ik mezelf  eigen maken in de Oosterse geneeskunde, een ambacht leren waarbij het lichaam een grote rol speelt en daarbij in direct contact staan met anderen.
In de shiatsu komt dit voor mij allemaal samen en een leven zonder is voor mij inmiddels ondenkbaar geworden.
Shiatsu is een Japanse massagetherapie waarbij druk wordt gegeven op de energiebanen van het lichaam.
Shiatsu werkt ondersteunend bij een breed scala aan zowel fysieke, mentale als emotionele klachten, heeft een diep ontspannende werking, herstelt je energiebalans en kan preventief worden ingezet om lichaam en geest vitaal te houden.

Zelf vind ik hhet een mooi gegeven dat je in de shiatsu de klacht(en) van de cliënt plaatst in het grotere geheel en holistisch benadert. Je het lichaam en geest niet bekijkt als gescheiden, maar als een geheel.
Ik denk dat deze benadering een goede ingang is voor de weg naar herstel.
Ik draag graag bij aan anderen meer bewust te maken van dit grotere geheel, een diepe ontspanning te kunnen geven, klachten te verminderen en meer lichaamsbewustzijn te creëren.

Shiatsu wordt voornamelijk gegeven op een Japans massagematras, maar op een tafel of een stoel kan ook. Standaard neem ik de massagetafel mee, maar als je liever op een futon gemasseerd wordt, kan dat ook, neem dan even contact met me op voorafgaand aan de massage, of zet het even in het opmerkingenveld.
In de behandeling werk ik op kleding en geef ik druk op de energiebanen met mijn duimen, handpalmen, onderarmen en knieën. Daarnaast zorg ik door middel van strekkingen en draaiingen van de gewrichten dat er meer ruimte komt in je lichaam en je energie weer beter gaat stromen!

Boek mij
  • Shiatsu
  • Stoelmassage
  • Thaise Stoelmassage
  • Therapeutische massage
  • Triggerpoint massage
  • Zwangerschapsmassage