Tom

Locatie: Nijmegen en omstreken

Ik (Tom) ben 35 jaar oud, recent Papa geworden, woon op Ecodorp Zuiderveld en sta vol in het leven. Je kunt mij flexibel boeken voor massages aan huis of op je bedrijf.

Na het ondergaan van een therapeutisch traject met Shiatsu en Chi Nei Tsang behandelingen was ik zo onder de indruk van de resultaten dat ik niet anders kon, dan maar alles te lezen wat ik hierover kon vinden. Voordat ik het door had, was ik ineens dagelijks bezig met het bestuderen van de Qi leer en het beoefenen van wonderbaarlijke meditatietechnieken. Na afloop van mijn opleidingen (Shiatsu massage – Qing Bai; Shiatsu stoelmassage – Handsontao) begon ik in 2021 professioneel te behandelen.

Mijn werk als masseur is een reis, vol van verwondering en inspiratie. Meestal voelt het meer als een dans dan werk. Er is ruimte voor humor en humeur. Afhankelijk van wat er nodig is, masseer ik voedend en zachtaardig of juist heel diep, bijvoorbeeld met de elleboog en knieën. Ik gebruik een mix van Oostersche technieken, vooral Shiatsu en Thai massage. Sinds 2018 bestudeer ik Traditionele Chinese Geneeskunde – die me een holistische kijk op het lichaam geeft. Hoewel deze kennis wel de richting wijst laat ik me vooral door mijn intuïtie lijden. Acupressuur, meridiaanwerk en het losmaken van knopen zorgen voor de herbalancering van lichaam en geest, meestal ervaren als diepe ontspanning tijdens en na een massage. Geen riedeltjes dus. We zoeken altijd samen naar de juiste weg.

Naast behandelingen op de futon behandel ik ook met een massagestoel, waarbij ik Shiatsu en klassieke stoelmassages effectief combineer. Naast fysieke klachten in het bovenlichaam, kan ik mensen met een korte stoelmassage ook helpen hun zelfherstellend vermogen te sterken. Dat kan positieve uitwerking hebben op slaapproblemen en vermoeidheidsklachten, en zelfs verkoudheid of lichte ontstekingen.

Hoewel het minder vaak van mij gevraagd wordt, ben ik ook grote fan van orgaan massages, die ik volgens de Chi Nei Tsang leer toepas. Chi Nei Tsang is onder andere gericht op het losmaken van spanningen in de organen, vaak de darmen. Het brengt oeroude kennis van taoïstische meesters en massage bij elkaar en kan mensen helpen heling op een dieper emotioneel of spiritueel niveau te ervaren.

Voor mij betekent dit niet enkel een beroep, maar bovenal een manier om het leven op de meest effectieve manier te dienen en energie op zijn natuurlijke manier te laten stromen. Ik streef ernaar te allen tijde onderzoekend te blijven en mijn begrip van Traditionele Chinese Geneeskunde en hands-on lichaamswerk te verdiepen. Op dit moment volg ik het opleidingstraject tot Shiatsu therapeut. Daarnaast volgde ik een waardevol jaar-traject tot Chi Nei Tsang practitioner. Ik ben aangesloten bij de BVS, Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs.

Tom is momenteel alleen te boeken als stoelmasseur. Stoelmassages zijn te boeken per mail of via het aanvraagformulier onder het kopje “stoelmassage”

  • Stoelmassage